Over ons

“Stichting Ontmoetingsruimte Grotenhuys”

De Stichting, vaak kortweg Grotenhuys genoemd. Is gevestigd in het appartementen complex Grotenhuys aan de Coehoornsingel 9 in de Doesburgse wijk Molenveld Noord. De stichting is voor onbepaalde tijd opgericht op 19 november 2019.

De doelstelling van Stichting is dat de ontmoetingsruimten door de stichting ingezet worden om met verschillende activiteiten voor diverse doelgroepen te verbinden. En onder andere ook om de eenzaamheid onder oudere bewoners van Grotenhuys en de mensen buiten het complex in Doesburg te doorbreken.
Het is een plek waar iedereen welkom is om elkaar te ontmoeten, te stimuleren, en zo bij te dragen aan een respectvol en zinvol bestaan.

De grote ontmoetingsruimte op de begane grond wordt gebruikt om gezamenlijk met de bewoners koffie te drinken en om twaalf uur de warme maaltijd te gebruiken, waarbij ook mensen van buiten Grotenhuys aan kunnen schuiven. De maaltijden worden om twaalf uur uur warm aangeleverd door een cateraar en uitgeserveerd door vrijwilligers. Ook worden er bingo en spelletjesavonden georganiseerd. Op de eerste en tweede verdieping worden de kleinere ruimten gebruikt door diverse verenigingen en organisaties zoals bijvoorbeeld de schaakclub, de imkervereniging, ouderenverenigingen en PlusFit.

Woonservice IJsselland die de eigenaar is van dit complex is bereid geweest om met ons een gebruikersovereenkomst ons aan te gaan.

De basis van de financiën wordt gevormd door een jaarlijkse gemeentelijke subsidie. De overige financiën van de Stichting wordt gevormd door andere subsidies, donaties, schenkingen, etc.
De Stichting draait voor 100% op vrijwilligers.

 

Hits: 424